Informatie

Nijmegen is meer dan 2000 jaar oud en de oudste stad van Nederland. Ooit stond de stad op de grens van het Romeinse rijk en stond er een Romeins fort op de heuvel bij de Waal. In de middeleeuwen behoorde Nijmegen tot het Frankische Rijk. Van de rijke geschiedenis van Nijmegen is nog veel te zien.

Shoppen in Nijmegen

In Nijmegen kun je heel gezellig shoppen. Vooral de kleine zelfstandige ondernemers zijn de moeite waard. In de van Welderenstraat, de speciaalstraat van Nijmegen zijn veel kleine winkels met een grote diversiteit. Denk bijvoorbeeld aan de Museumwinkel, waar je uren kunt snuffelen. Ook qua kleding boetiekjes en gespecialiseerde winkels, zoals een penshop en postzegel winkel. De Lange Hezelstraat is bijvoorbeeld een straat met veel leuke en bijzondere winkels in vaak historische panden. Vanaf de Grote Markt kunt u naar de Marikenstraat lopen, hier vindt u vooral modewinkels. Andere leuke winkelstraten zijn de Moenenstraat, de Molenstraat, de Broerstraat, de Ziekerstraat en de Burchtstraat, in deze laatste ligt het winkelcentrum Molenpoort met winkels op het gebied van mode, lifestyle en culinaire hapjes. De meest bijzondere winkels en restaurants vind u onder het kopje populair.

Evenementen in Nijmegen

De Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse in de derde week van juli. Tijdens de vierdaagse is het in Nijmegen voor de minder sportieven een groot feest.
Als u tijdens de vierdaagse in Nijmegen wilt overnachten moet u bij ons ruim van te voren reserveren, wij zijn een echt wandelaars hotel waardoor een minimaal verblijf van 5 nachten geld.

De Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop is een hardloopwedstrijd over de heuvel rond Nijmegen. De Zevenheuvelen loop vindt plaats op de derde zondag van November.

Marikenloop

De Marikenloop is een hardloopwedstrijd voor uitsluitend vrouwen in mei.

Carnaval

Tijdens het carnaval heet Nijmegen Knotsenburg.

Mariken Winterfestival

Tijdens het Mariken Winterfestival wordt er een kunstijsbaan geopend in het historische Valkhofpark. De omgeving rond de ijsbaan is dan sfeervol verlicht.
De ijsbaan is in december geopend van 15:00 uur tot 22:00 uur. Tijdens schoolvakanties is de ijsbaan langer geopend.

Het Romeinenfestival

Op het Kops Plateau in Nijmegen vindt in de zomer het tweejaarlijkse festival het Romeinenfestival plaats. In drie dagen wordt de Romeinse tijd in Nijmegen weer tot leven gebracht.
Op het Romeinenfestival ziet u romeinse bezigheden als gladiatorengevechten, vechtoefeningen, markt en ambachten.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met ons op

Neem contact op

Contactgegevens

van Welderenstraat 120
6511MT Nijmegen
T (0031)06 28349559
E info@sleepinnbox5.nl
KvK 53930673

Box5

Iedere kamer heeft zijn eigen luxe badkamer en eigentijdse inrichting